forex trading logo

Εκπαιδευτήρια

Οι μαθητές

ανιχνεύουν

τις έννοιες:

ηγεσία

μοναδικότητα 

πολλαπλοί τύποι νοημοσύνης

Μες στο μουσείο… PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γεωργοπούλου Μυρτώ   
Κυριακή, 26 Μάιος 2013 12:59

Επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας


Μια Κυριακή πρωί ξυπνήσαμε μαζί με την αδερφή μου τραγουδώντας ένα αγαπημένο μας τραγούδι, το «Μες στο Μουσείο», έτοιμες για την επίσκεψή μας στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Οι γονείς μας, μας είχαν υποσχεθεί ότι θα επισκεφτούμε το συγκεκριμένο μουσείο. Έτσι, από την προηγούμενη μέρα επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα του μουσείου (www.gnhm.gr) για να γνωρίσουμε τι πρόκειται να δούμε.
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται στην Κηφισιά και ασχολείται με την Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος. Ρωτώντας τον μπαμπά μου τι θα δούμε στο μουσείο, μου εξήγησε ότι θα δούμε ζώα, φυτά, πετρώματα αλλά και δεινόσαυρους. Η μικρή μου αδερφή τρόμαξε με τα λόγια του μπαμπά μου και ηρέμησε μόνο όταν της είπε ότι δεν θα τα δούμε όλα αυτά ζωντανά, αλλά βαλσαμωμένα. Δηλαδή, ύστερα από μια συγκεκριμένη διαδικασία με ειδικά φάρμακα που διατηρούν τα ζώα στην αρχική τους μορφή.
Φτάνοντας στο μουσείο εγώ και η αδερφή μου ενθουσιαστήκαμε με τον κήπο του και τη λιμνούλα με τα νούφαρα που υπήρχε εκεί. Η μαμά μας υποσχέθηκε ότι στο τέλος της ξενάγησης θα παίζαμε στον κήπο.
Στην είσοδο του μουσείου μας καλωσόρισε μια όμορφη και συμπαθητική κυρία, η ξεναγός μας, για να μας βοηθήσει στην ξενάγηση στις αίθουσες του μουσείου. Εκτός από την ξεναγό, όμως, μια πανύψηλη καμηλοπάρδαλη τράβηξε την προσοχή μας και φυσικά βγάλαμε μια ωραία φωτογραφία μαζί της!
Η ξεναγός μας εξήγησε ότι τα εκθέματα του μουσείου είναι χωρισμένα σε τέσσερις ομάδες: τα έντομα, τα κοχύλια, τα θηλαστικά και τα πουλιά. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι δεν πρέπει να πειράζουμε τα εκθέματα και τις βιτρίνες τους.

Πρώτα, είδαμε τις πεταλούδες, τις νυχτοπεταλούδες, τα τζιτζίκια, τα σκαθάρια και πολλά άλλα έντομα, μικρά και μεγάλα και ξαφνιαστήκαμε με τα χρώματα που υπάρχουν στη φύση. Στην επόμενη αίθουσα, είδαμε κοχύλια, αστερίες, αχινούς, αστακούς και όλα τα ζώα της θάλασσας και όλη η αίθουσα μύριζε καλοκαίρι και θάλασσα. Μακάρι να είχαμε τις μάσκες μας και να βουτάγαμε αληθινά κάτω στο βυθό της θάλασσας για να τα δούμε! Στη συνέχεια, μπήκαμε στη μεγάλη αίθουσα του μουσείου με τα θηλαστικά. Λιοντάρια, γατόπαρδοι, αρκούδες, ελάφια και άλλα θηλαστικά, το ένα πιο όμορφο από το άλλο. Μαζί με την αδερφή μου δεν ξέραμε ποιο να φωτογραφήσουμε! Στη μια άκρη της αίθουσας, όμως, μας ξάφνιασε περισσότερο ο σκελετός ενός Τρικεράτοπα δεινόσαυρου σε αληθινό μέγεθος. Ήταν τεράστιος!! Πολλά πουλιά, μικρά και μεγάλα, έκαναν παρέα στα θηλαστικά μέσα στην αίθουσα.

Είχαν ήδη περάσει δύο ώρες και το κεφάλι μας είχε γεμίσει εικόνες και πληροφορίες από τη φύση. Λίγο πριν την έξοδο του μουσείου είδαμε μια αίθουσα γεμάτη ορυκτά και πετρώματα από τα προϊστορικά χρόνια. Από το μαγαζάκι του μουσείου φεύγοντας μπορείς να αγοράσεις αναμνηστικά του μουσείου και εμείς πήραμε μια αφίσα με όλα τα ζώα που είδαμε.
Αν και κουρασμένοι, δεν είχαμε ξεχάσει την υπόσχεση της μαμάς μας για λίγο παιχνίδι στον κήπο και μάλιστα σε έναν τόσο όμορφο κήπο μουσείου γεμάτο λουλούδια και ένα τεράστιο δέντρο στη μέση του, που όπως μάθαμε λέγεται Κέδρος του Λιβάνου!
Πολύ ωραία περάσαμε και μέσα και έξω από το μουσείο. Σίγουρα όλοι μας θα ξανάρθουμε για να θαυμάσουμε τις ομορφιές της φύσης! Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ- ΠΗΓΕΣ

www.gnhm.gr

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

Ώρα
Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: channel no.5 ssi Valid XHTML and CSS.